Mooie aasjes uit verre landen

 

Met name Japans spul, doorgaans speciaal ontwikkeld voor zeebaars. Er is een wereld voor me open gegaan sinds ik naast Amerikaanse sites nu ook rechtstreeks durf te bestellen in Japan. Je kunt het zo gek niet bedenken of het bestaat, en het is meestal zo mooi afgewerkt dat het gewoon zonde is om mee te vissen! Bovendien kunnen die Japanners momenteel wel wat klandizie gebruiken na die bizarre drievoudige ramp die er kortgeleden heeft plaatsgevonden…

1

Pakketjes! Ik krijg er telkens weer een stijve piemie van…

 

Bergen met kunstaas liggen nu op me te wachten om ermee aan de slag te gaan, maar het zal wel enige tijd nodig hebben om ze allemaal uitgebreid te kunnen testen onder de omstandigheden waar ze voor gemaakt zijn. Gelukkig heb ik zeer binnenkort weer tijd om op zee te gaan vissen dus dan ga ik al die dingen eens op de zeebaars loslaten.En dan niet 100 pluggen mee naar de waterkant, maar een kleine selectie meenemen want anders wordt je helemaal gek van twijfel! Hier alvast een voorproefje van een paar plugjes en shadjes om van te watertanden. In Japan valt dus veel leuks te halen, niet zozeer om financiëel voordeel te behalen, je bent vaak net zo duur of zelfs iets duurder uit, maar wel vanwege de enorme keus aan kunstaas en ontelbare verschillende paintjobs die ze erop aanbrengen. Sommige pluggen zijn echt in meer dan honderd verschillende afwerkingen te verkrijgen en dus is er altijd wel een kleurtje dat ‘bij je past’. Een paar kiekjes van slechts een fractie van al het kunstaas dat hier nu ligt te glimmen:

 

2

Angler’s Republic – Fleshback

 

 

3

Duo – Deep Feat

 

4

Ecogear – Grass Minnow

 

5

Speciaal gemaakt voor de (Japanse) zeebaars

 

Binnenkort zal ik wat uitgebreider op de diverse pluggen ingaan, eerst gaat er nog eens goed mee gevist worden! Helaas heb ik nog niet vaak de gelegenheid gehad om onder goede omstandigheden de pluggen te testen, maar hopelijk gaat dat er in September van komen aangezien ik dan een maand in IJmuiden zal verblijven, om elke dag/nacht te gaan vissen!!! Overdag en ’s avonds met pluggen op de pier en dan ’s nachts weer met shads aan de slag gaan richting de sluizen. Ik zal dan uiteraard heet van de naald verslag doen hier op Fishtown.  Zo’n vijftig verschillende nieuwe pluggen liggen hier nu nog gloednieuw te zijn, maar met wat geluk zulllen enkele daarvan wat vissen gaan opleveren en komt er gauw wat roest op de dreggen… Het najaar kan in IJmuiden soms heel lonend zijn wat betreft de visserij met pluggen!

 

gr Tinus

Geef een reactie