De volhouder wint!

Het was ergens in juni toen ik een sms ontving van Nils. “Bob zou jij misschien even willen helpen met de vijver?” Natuurlijk geen probleem! Kan ik gelijk even kijken hoe de nieuwe vijver is geworden! Een aantal dagen later waren we met stenen aan het slepen toen Nils voorstelde maar snel weer eens een sessie te plannen. Sinds 2006 ben ik al meerdere keren mee geweest op de Fishtown, helaas heeft dat nog nooit tot vis geleid. Misschien wordt dit de sessie?

Na een aantal dagen slecht weer zou het in het weekend van 25 juni beter weer worden, dit zijn natuurlijk dé momenten om aan de waterkant te zitten! Nils had tijd, ikzelf had tijd, er was tijd! Vissen dus! Snel wat voer in de week gezet. Wat hennep, duivenvoer, tijgernoten en boilies, een dodelijke cocktail. Zaterdagmiddag, een uur of 5 zal het geweest zijn stond Nils met de fishmobiel voor de deur. Inladen en wegwezen, er moet vis gevangen worden! Het weer was nog niet echt verbeterd, het regende nog steeds licht, pas eind in de avond zou het opklaren. Met een turbovaart naar de haven gescheurd, treffen we de fishtown volledig gecamoufleerd aan, WTF?! Al snel bleek de overhangende boom waar de fishtown onder lag aangemeerd de boosdoener te zijn. Niet echt tof, toen ook bleek dat er mensen hadden geprobeerd de fishtown in te komen was de stemming even wat minder. Eerder die week trof Nils al een gebroken raam rechtsvoor in de kajuit aan. Nu bleek ook dat er mensen binnen waren geweest, gelukkig miste Nils niks wat binnen lag. Na een snelle wasbeurt met het afwasborsteltje (de dekbezem die buiten op het dek lag was gestolen!!) was de fishtown klaar om uit te varen.

Ik had besloten om mijn stretcher mee te nemen, mocht er plek zijn om aan de kant te zitten dan zou ik daar zeker gebruik van willen maken. Eenmaal op de stek aangekomen bleek al snel dat, tenzij ik tekeer zou gaan met de machete er geen plek was om een podje neer te zetten laat staan een stretcher. Gelukkig waren er andere mogelijkheden om toch met eigen hengels te kunnen vissen. Na wat gedraai een mooie plek kunnen vinden waar we met alle 6 de hengels tegenaan konden vissen.

Het opbouwen kon beginnen, het regende alleen nog licht, wat alles toch nog glad maakte, opletten geblazen! 6 hengels opbouwen beaasen uitvaren kost tijd, het was niet eerder dan 20:30 toen alles gereed was om karpers te vangen. Daarbij zou 1 stok van Nils een “Holy Makrel” aan het lijntje hebben om grote snoeken te verleiden.

Hengels zijn er klaar voor, jullie ook?
Hengels zijn er klaar voor, jullie ook?

De avond trok aan ons voorbij, wat was het stil zeg heerlijk! Het was opgehouden met regenen en de wind was gaan liggen, hierdoor kwamen wel de muggen, insmeren geblazen. De radio werd aangezet en de coleman werd ontstoken om een blik goulashsoep warm te maken. Dit was ook het enige eten wat we bij ons hadden, foutje…. dan maar aan het bier en……. rosé…….zeg maar niks mensen we moesten er zelf hard om lachen. Met een glaasje in je hand praat je snel de avond vol, gezellig dat wel maar onze gesprek over eerdere vissessies werd lelijk verstoord door de “Holy Makrel” stok. Helaas, nadat Nils had aangeslagen bleek er niks aan te zitten. Jammer dat moest een grote jongen zijn geweest aan de meters lijn te zien die van de spoel afliepen tijdens de run. Opnieuw ingooien en maar hopen dat de snoek nog honger had.

Bob, rose biergay

Nils, rose wijngay

Bob, rose biergay. Nils, rose wijngay! Lekker gay is niet vies!

De goulash smaakte ons goed maar de honger was verre van gestild. Opeens schoot bij Nils iets te binnen, wacht eens, ik weet wel wat! Na wat gerommel kwam er een blikje zoete mais te voorschijn…lekker! Snel de coleman aangestoken en na 5 minuten laten koken in het blikje hadden we warme gezoete mais! Na een tijdje te hebben dikgebuikt besloot ik het gesneuvelde raam verder uit te tikken om zo gemakkelijker bij mijn hengels te komen. Mochten die afgaan, waar we natuurlijk wel rekening mee hielden. Nils had al 5 keer op deze stek gevist zonder resultaat, maar nu lagen er 5 karperhengels in wat de kans op vis natuurlijk wel vergrootte. Met deze gedachte zochten we onze slaapzak op.

Mais eten!!! Maar natuurlijk alleen een tang en gaan blikopener..
Mais eten!!! Maar natuurlijk alleen een tang en geen blikopener..

IMG_0070_600
Bob, de raamfixert met afwasborstelt

Gedurende de hele nacht bleef het akelig stil, de muggen kwamen met versterking terug en begonnen hun aanval om ons leeg te zuigen. Gelukkig lag de anti-muggen roller binnen handbereik en de aanval werd met succes afgeslagen. Toen ik wakker schoot van een langsvarend bootje bleek het al licht te zijn en al acht uur. Verdomme, weer geen vis, hoe kan dat nou?! Afspraak was om negen uur af te breken en richting haven te varen, dit liep wat uit.

Om half negen, onaangekondigd, begon mijn middelste optonic te schreeuwen fish!!!!

Met een halve draai (hoe ik dit zo snel heb gedaan weet ik nog steeds niet) sloeg ik aan en voelde gelijk een zware tik op de top, karper zeker weten. Ik positioneerde mezelf op het bovendek waarmee ik een overzicht had over de dril en mogelijke obstakels waar de vis zich in kon zwemmen. Nils trok zijn slippers aan en legde de dingy langszij, instappen bob, we gaan die karper halen! Een mooie dril volgde en het duurde zeker tien minuten voordat duidelijk werd dat het hier om een mooie spiegel ging. Het schepnet werd te water gelaten en na flink gevochten te hebben moest deze schobbejak zich gewonnen geven. Terugvarend naar de fishtown bleek al dat het hier om een 20+ karper ging. De onthaakmat werd gespreid over het dek en voorzichtig werd deze big op het matje gelegd. Een grote glimlach volgde, puntje gaaf bleek deze vis te zijn, de bek dan want zijn lichaam zat vol met oude wonden, deze vis zwemt al een tijdje rond. Na de nodige foto’s te hebben geschoten werd deze grootwater big terug gezet waar die vandaan kwam, de plas. Natuurlijk eerst wel even gewogen, de naald bleef hangen bij 26 pond, een leuk gewicht. We bleven maar glimlachen, wat waren we beide blij met deze mooie vis, ik blij dat ik na zolang toch een vis heb mogen vangen op de fishtown. Nils blij omdat deze stek eindelijk een karper opleverde, ze zaten er dus toch wel. Met voldaan gevoel begonnen we onze spullen af te breken en vaarde we huiswaarts. De eerste vis van 2011, een beauty.

De beauty!
De beauty!

Kijk hem hoog zijn!
Kijk hem hoog zijn!

Nils zijn stek loopt eindelijk!
Nils zijn stek loopt eindelijk!

Klik hier voor een filmpje van de terugzetting van de vis!

Zo ving ik de karper, uit het kappotte raampje klimmen!
Zo ving ik de karper, uit het kappotte raampje klimmen!

Mogen er nog velen volgen!


Geef een reactie