Is goede vrijdag goed?

Daar ging ik dus, met een goed gevoel stuurde Kapitein Orega zich naar de nieuwe visgrond die hij had ontdekt, helaas door omstandigheden niet kunnen voeren maar wel met een lekker weertje!

Een paasgeil weertje was het, zonnetje, bijna geen wind, flesje Bacardi mee, koude cola en een flesje water voor de nadorst de volgende ochtend! Wat kon er nog mis gaan? Nou helemaal niets toch, alleen nog even een kerper vangen en mijn goede vrijdag zou een perfecte vrijdag worden!

die_is_ook_mee
Deze was ook weer mee!

waterkraker
Onderweg kwam ik de waterkraker tegen!

Aangekomen op de stek werd alles weer zorgvuldig voorbereid, kindjes in de steunen, voer op stekkie en dan als alles ligt, wachten! Wachten op die eerste vis van het jaar, die eerste vis die op goede vrijdag haar geschubte lichaam aan mij laat zien, haar zeiknatte lichaam welteverstaan natuurlijk! Want wie wordt er nou niet spontaan nat in de armen van kapitein Ortega?!?!?!

emmer_bukkake_600
Bukkake voer is ook goed, tijgers met mais, jumjumjum!

Dan wordt het ondertussen wel eens tijd voor een drankje en vol liefde schenk ik een glaasje voor mijzelf in en bereid ik de lekkerste Cuba Libre die je je maar kan bedenken. Op goede vrijdag, aan boord van de Fishtown, in het zonnetje aan het vissen. Puur genieten!

i_love_bacardi
I love you, Bacardi!

Dan als goede vrijdag bijna om is en er nog geen vis is gezien hoor ik in de verte wat herrie, en vanaf de andere boot hoor ik 2 kinderen janken en ouders die hun kroost proberen te geruststellen. “Nee, we komen wel thuis” en “Nee, we vergaan niet” en meer van dat soort teksten. Dan hoor ik “He, een andere boot, misschien kan hij ons redden!”. Ze bleken pech te hebben en vriendelijk als Kapitein Ortega is pakte hij zijn rubberbootje en sleepte ze even naar de kant waar ze weer wat konden doen, ik moest zeggen, dat de vrouw die voorop lag een lekkere milf was speelde dit gezin natuurlijk ook in hun voordeel!

Zo maak je nog eens wat mee, leuk leesvoer maar nog steeds geen vesj op goede vrijdag en de wijzers stond inmiddels allebei bijna op de twaalf… Tijd om de bunker in te duiken en hopelijk niet te lang te slapen maar zoals misschien wel verwacht: een illusie armer werd ik wakker maar wel weer een heerlijke nacht aan het water rijker.

Geen vis maar ach, soms is het leven zonder vis ook best mooi. Genietend van het opkomende zonnetje pak ik rustig mijn spullen in en vaar lurkend aan mijn flesje water weer terug naar de haven maar dit alles natuurlijk niet voordat de bukkake emmer is geleegd en er wat balletjes zijn achter gelaten voor die natte rakkers!

Volgende week zit ik er weer, dat weet ik wel!

Geef een reactie