Fishing – Vegan Style

Het was toevallig dat ik mezelf uit de visdip probeerde te sleuren en net op het punt stond om te gaan voeren toen Mr Vega a.k.a Jorrit mij vroeg om weer eens een gezamenlijke bootsessie te houden. Jorrit is erg druk maar had komend weekend nog een gaatje! Dat kwam dus goed uit, dan stond mijn eerste vistrip weer gepland en ook nog op een nieuwe stek.

Na mijn uitermate teleurstellende vangsten van vorig jaar heb ik besloten een nieuw plekje op te gaan zoeken en die heb ik gevonden! Na vakkundig de bodem hebben betast en bevoeld met mijn paal vond ik de plek waar ik mijn aas wel kwijt kon. Hier werd dus gevoerd, helaas kon ik die week verder niet meer voeren maar beter maar één keer voeren dan helemeaal niet!

Vrijdag, een uur of 18:00: Jorrit arriveert en de beste man zou voor het inwendige voer zorgen dat wij zelf zouden verorberen, ik had het voer voor het inwendige gestel van de karper gezorgd. Na een groot glas water voor Jorrit en een cola’tje voor de schipper gingen we op pad en Jorrit was de chauffeur die ons naar de Fishtown bracht.
Aangekomen bij de Fishtown was het weer even wennen aan het bekende ritueel maar het is eigenlijk net als fietsen: je verleert het gelukkig nooit! De tweede boot werd opgeblazen en de spullen aan boord gegooid en we gingen er op uit, de haven uit, het water op.

Aangekomen op de stek werd alles opgetuigd, ingegooid, uitgevaren en gevoerd, Jorrit wilde even varen met het voerbootje en vermaakt zich wel en kwam zo blij als een kind weer aan boord. Toen werd het bekant al donker en dus tijd voor de inwendige mens en aangezien Jorrit het voer zou regelen hadden we afgesproken: Vegan Style!!!!

vegan_style_600

Mr Vega in action! Ready to cook!


flying_mayo_600

Beetje Zaanse Menesse om te bakken


veganburger_600

En het eindresultaat mocht er zijn en was echt uberlekker!


tomaat_vreter_600

En Jorrit vreet die tomaat ook nog op natuurlijk


Na een paar uur verder te zijn en heerlijk te hebben gebabbeld en gefilosifeerd over van alles en nog wat werd het tijd om de bunker in te gaan en lepeltje lepeltje te gaan liggen en elkaar lekker warm te houden in deze toch wel ietwat koude nacht!
Na een uurtje of zo kwam er een enkele piep op de rechterhengel, dit was uiteindelijk ook alle actie die wij mochten ervaren deze sessie… Behalve op de actie in de bunker na dan natuurlijk!
Zo eindigde deze eerste sessie met een onveranderde stand: de karper wint en Nils verliest, een droog net en nog net zo natte karpers als de dag ervoor. We moesten ook tijdig weg omdat Jorrit een afspraak had maar ik maak me geen illusie dat dit nog enig verschil had kunnen maken. Met een goed gevoel voerde we flink wat tijgers en boilies om de week erop weer terug te keren op de, in mijn ogen maar ook die van Jorrit, potentieel goede stek!

De visdip is weg en ik moet zeggen, dat voelt goed, heel goed en op het moment dat ik dit allemaal schrijf valt alles gelukkig weer op zijn plek, ik heb het echt deze winter even gehad maar alles goed op me in laten werken en alles overdacht. Nu ik eenmaal weer bezig ben voelt het goed, heel erg goed en ik sta al weer te popelen om weer te voeren en de volgende sessie te starten! Hou Fishtown dus goed in de gaten, ik denk dat er dit jaar veel updates zullen komen!

Geef een reactie