Nieuw record op de Fishtown!?

 

Zo, nu ik toch jullie aandacht heb, even een relaas van onze vissessie van 6 op 7 augustus 2010.

Was alweer een maandje terug dat ik Nils belde, zoals altijd bij ons, spreken we elkaar een jaar niet, daarna gewoon weer oude jongens krentenbrood. Toen afgesproken om snel weer elkaar op te zoeken, gewoon om te vissen of om te ouwehoeren of wat plaatjes te schieten, want ik had inmiddels een nieuwe camera.

Nu er weer wat speling in m’n rooster kwam, gelijk maar weer aan de bel getrokken, kijken of Nils zin en tijd had in een Deet aanstaand weekend(En blij dat er een Deet was bleek later)…………………….

Alsof de goden er mee speelde, Nils had tijd (zin heeft ie ook altijd), Tim had af moeten zeggen.

“schikt zaterdag?”
“nee, dan moet ik BBQen (nou je hebt goed weer), maar ik ga vrijdag wel vissen…………………”
“hmm, ik moet wel eerst ff werken, maar kan rond 19:30 op de stoep staan”
“da’s goed, dan wacht ik hier wel op je(dat is dan wel weer leuk, als je iemand opzoekt, dat ze nog op je wachten ook)”

Vrijdag middag om 17:50 thuis, even een culinair hoogstandje weggewerkt(2 boterhammen met hagelslag) slaapzak en cam onder m’n arm en in de Volvo gesprongen.

18:30 tot 19:25, niet gek voor een vrijdagavond.

Na uitgebreid gezoend te hebben, de bus ingepakt en op naar het grote………industriegebied. Nils moest nog wat M10 plaatringen hebben, om een grondboorkop op z’n steekstok te monteren. Je moet tenslotte wat als je geen spierballen hebt, om een stukkie hout in de grond te steken.

Na een kapitaal aan ringen aangeschaft te bla bla bla bla. Zo, even vooruit spoelen.

Eenmaal bij de Fishtown aangekomen, lag deze er bijzonder goed bij op de veel belovende ligplaats NR.13. Spullen aan boord en steekstok klaar maken. Na eerst een accuboormachine naar de eeuwige jachtvelden geholpen te hebben, de mini Fishtown opgeblazen en achter aan z’n dikke broer geknoopt.

Op naar de nieuwe stek!

Deze lag op steenworp afstand, dus waren we in no-time tp.

Hengels klaar maken (en elkaar) en Nils vaarde ze secuur uit met de mini FT.

 

De boilers die ingezet gaan worden deze sessie.
De boilers die ingezet gaan worden deze sessie.

 

Het vakkundige uitvaren is natuurlijk ook vastgelegd!
Het vakkundige uitvaren is natuurlijk ook vastgelegd!

 

De kindertjes liggen weer klaar voor aktie!
De kindertjes liggen weer klaar voor aktie!

 

 

Tijd om lekker bij te babbelen en bier te drinken, ware het niet dat we dat spul eigenlijk niet drinken, dus Nils aan de BACO en ik aan de witte motor. Denk niet dat er ergens iemand op de plas last van muggen heeft gehad die nacht, deze zaten nl. allemaal lekker bij ons in de boot. Lang leve de Deet, we zijn een pijnlijke nacht bespaard gebleven.

 

Het was weer muggentijd...
Het was weer muggentijd…

 

Na onze laatste FT sessie samen, was eindelijk de vloek doorbroken(Lees ook: De Vloek Doorbroken), dus ik had er wel een goed gevoel bij (kan ook honger geweest zijn). Dus gingen we rond 24.00 uur down and out. Nils had gelukkig shoarma op, of iig de knoflooksaus. Anyway, de combi van Deet en Nils z’n asem, was goed voor een mugvrije nacht. Helaas heel de nacht geen spoor van de vis die we achter de schubben zaten.

Om 06:00 schrikken we beide wakker en je raad het al!

Regen.

Duurde maar een kwartiertje ozo, en na even naar ons eigen gezeik geluisterd te hebben, nog ff lekker liggen. Zal rond 07:45 geweest toen een Delkim ontplofte, en Nils uit z’n slaapzak gelanceerd werd richting hengels.

“Hier Chris, de eerste is voor de gast”

Da’s mooi, vis !

Na een spannende en enerverende dril(*GEEUW*), kwam er een monster van een vis boven, beide zeiden tegelijk:”Dit is hem”

En inderdaad, het was hem echt. Een plaatje van een schub van ruim 10 kilo en met een staart zo groot als morgen heel de dag. Dit was echt weer een plaatje en na deze weer vereeuwigd te hebben met m’n Canon, deze weer terug in z’n element gezet.

 

de_karper_600
Chris met zijn vis! (klik voor vergroting!)

 

Het was inmiddels weer de hoogste tijd, dus inpakken en wegwezen.

Komen we onderweg nog een waterski zonder skiër tegen, ook een mooie vangst. Helaas kwam de eigenaar achter ons aan en wist elke vluchtpoging van ons te pareren. Na de gijzelaar weer vrij gelaten te hebben, zijn we terug naar Casa del Nils gereden , en daar nog even een bakkie gedaan.

Even gelachen om de foto’s, en toen was het tijd om vaarwel(voor nu) te zeggen. Het was weer al vanouds, erg gelachen, en een vis op de FT. As allways, moeten we snel overdoen, maar ons kennende zal het wel over een jaartje zijn.

Maar dat deert ons niet, we hebben elkaar altijd nog in ons hart bij ons.

Liefs Chris

Geef een reactie