Sessie 7: Got this feeling in my head!

Vrijdag was ik bij een collega eten wat erg gezellig en ook wel wat laat was geworden, vandaar dus niet vrijdag visdag maar zaterdag visdag deze week. Ik had behoorlijk last van mijn darmen dus dat was vrijdag al aan een sappie en nu had ik maar een heerlijk sjudorans meegenomen:

Lekker sjudorans!
Lekker sjudorans!

 

Maar gelukkig is het natuurlijk niet zo erg dat ik niet kan vissen! Geen baco’tje dan, ach als dat het ergste is toch? Ik zat heerlijk, het was windstil, het zonnetje scheen, de bladeren komen weer in de bomen! Er vloog nog een kiekendief voorbij die werd aangevallen of verjaagd door twee duiven, wat een genot is het toch om zo te zitten!

Als de ploert onder begint te gaan wordt het meteen wat frisser, ik trek een truitje aan want alleen in mijn string was toch wel wat koud! Ik pakte mijn Dsi en ging een beetje gamen, ik was nog niet bezig of hij ging!! Jaha, riep ik in gedachte, eindelijk!
Ik pakte mijn stok en voelde een redelijke weerstand en aangezien dit mijn eerste vis was dacht ik maar één ding: ¨Wat er ook gebeurd, deze ga je niet verspelen kutstinkertje!¨ Ik draaide daarom voor de zekerheid mijn andere hengel binnen tijdens het drillen omdat de vis toch wel die kant op begon te zwemmen. Hij deed nog niet echt veel tot hij bij de boot kwam, een spiegel zag ik nog in de schemering maar toen begon het! Als een typische spiegel liet hij zich redelijk makkelijk tot onder de top binnenhalen maar deze maakte het heel bont, de vis nam als een buffel, 5, 10, 15 en hop 20 meter lijn van de spoel! Ik was blij dat ik mijn andere hengel had binnen gedraaid want deze beer was niet makkelijk te stoppen en hij zwom wel die kant op!

Na dit spel een aantal keer te hebben herhaald zat de vis onder de top, ik zag hem weer en dacht, die is niet groot, zal net 20 zijn! Maar wat een kracht!!! Na een hoop gedraai onder de top kon ik hem scheppen en toen snapte ik het: hij was niet lang maar wel heel hoog! Dit ging er om hangen voelde ik toen ik hem aan boord tilde…

En ja, het hing er inderdaad om! Net voor de 15 kilo bleef de naald steken! Jihaaaaaa, gewoon een beauty van een spiegel aan boord, de eerste vis en meteen één van de mooiste die ik ooit heb gezien, dit maakt in één klap alle visloze sessies weer goed!Hier de linkerkant, part 1
Hier de linkerkant, part 1


Hier de linkerkant, part 2
Hier de linkerkant, part 2


Hier de rechterkant, part 1
Hier de rechterkant, part 1


Hier de rechterkant, part 2
Hier de rechterkant, part 2

 

Dit was puur genieten, de smile heeft de hele avond en nacht op mijn pan gestaan! Helaas bleef het de rest van de avond en nacht dus visloos maar geloof mij: ik heb in tijden niet zo lekker geslapen, volgens mij heb ik zelfs een natte droom gehad die avond denkende aan deze schoonheid!

Goed man dit!

 

Geef een reactie