Vakantie 2007 van Cock-Roach


Het is alweer een week terug dat ik samen met mijn vrouw de Duitse Autobahn met een gemiddelde snelheid van 107 kilometer per uur doorkruisde. Dat is misschien niet zoveel, maar vanaf vakantieplaats tot aan huis was ongeveer 850 kilometer, en daar deden we inclusief rust en tanken bijna 8 hele uurtjes over.

 

We zijn naar het Duitse Beieren geweest, op ongeveer 180 km boven Munchen, en 80 km bij Passau en Regensburg vandaan. Midden in de bossen, 2 weekjes een beetje bijkomen van het afgelopen jaar.

Geen hengels mee, want vissen is daar geen optie. Je bent gauw 30 ~ 35 euro voor een dagkaart kwijt, en dan sta je nog maar in een beekie te roeren waar een paar forelletjes voorbijzwemmen. Zwartvissen is geen optie, op de Duitse tv heb ik gezien dat boetes worden uitgeschreven zelfs al zit je met een 3 meter stokkie en maaien voorntjes te vangen.

 

Dus gewoon een beetje rondbanjeren in de bossen, op zoek naar de natuur. En 's avonds heerlijk van de Duitse overvloedige maaltijden en bier"krugels" genieten.

 

Ik heb een korte foto impressie in elkaar geflanst van wat we allemaal tegen zijn gekomen.

 

Egels van een centimeter of 40

 

Image

Egels!

Image

Hallo!

 

 

Herten met kleintjes

Image

Bambi spot hij ook!

Image

Stampertje, waar ben je???

 

 

Mierenhopen zo groot als een personenwagen. Deze mierenhopen zijn beschermt. Ze zijn opgebouwd uit de dennennaalden van de bomen er om heen. Hele grote rode mieren, van een centimeter of 2 lang. Als je lang stilstaan lopen ze je schoenen in en bijten in je poten.

Image

Mierenhoopje

 

In het oerbos wordt er niets aan bosbouw gedaan. De omgevallen bomen blijven liggen, en de natuur gaat zijn gang

Image

Oerbos

 

Op de omgevallen bomen groeien dan enorme elvenbanken, en omdat we vroeg waren hingen aan deze elvenbanken nog enorm veel dauwdruppels. Deze foto's vind ik zelf 1 van de mooiere die ik heb gemaakt

Image

Vochtig

Image

Druppels

Image

Maar oh zo mooi!

 

 

Nabij het bos is een waterval en hierdoor is het erg vochtig. Het bos is overgroeit met varens en mossen. In de veelal rotsige omgeving kwamen we in een ruimte onder de stenen een soort grotje tegen waarin we echt lichtmos vonden. DIt is een soort fosforiserende plant, die licht uitstraalt. ( wellicht handig om hier eens te planten, kan je op je swingers smeren.)

Image

Lichtmos

Image

Nog wat dichterbij

Image

Mooi spul!

 

 

Omdat niemand mij natuurlijk gelooft, hier wat links naar wat informatie over lichtmossen ( wel in het duits)

http://www.nefkom.net/goertz/galerie/p-schi.html

http://gruena-online.de/lage/leuchtmoos_zoom.html

http://de.wikipedia.org/wiki/Schistostegales

http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?ID=274829

 

Verderop in het bos dacht ik dat ik sneeuw zag liggen. Nee het is een plastic zak,  Jesus, wat een eikels joh die Duitsers ….. nog eens goed kijken, blijkt het een reuzenpaddestoel / elvenbank te zijn die tegen een boom opgroeit. Zoiets hadden we nog niet eerder gezien.

Image

Elvenbank

 

De enge dieren worden natuurlijk niet gemist, en toen ik m'n vrouw riep dat ik een slang zag, was het helemaal afgelopen om door het bos te lopen.

Image

Snake!

Image

En dan blijft moeder de vrouw liever binnen!

Image

Is dit nou die adder onder het gras?

 

 

Bij de parkeerplaats kwamen we nog een mooie karpermobiel tegen. Check op de foto m'n nietige burgerbak, het witte Astratje.

Image

Karpermobieltje, als fishtown genoeg verdient krijgen jullie er allemaal één!

 

Deze vette Mercedessen en andere gruwelijke vette auto's vliegen je vrolijk voorbij als je tegen de top van de snelheid van je Astratje de autobahn oversuist……  seinende lampen in je achteruitkijkspiegel, ff een baantje naar rechts, en het gas er weer op….

 

Bij het vakantieverblijf hadden ze een eigenwijze kater, hiervan zijn uiteraard vele foto's gemaakt. Ik zal er maar 1 laten zien.

Image

Miiiiaaauuuww!

 

Tevens hadden ze een kersenboom, en ben ik me daar maar eens lekker gaan uitleven.

een grote emmer vol met deze rode rakkers. Wellicht is dit super karperaas, maar volgens mij drijven ze. Het lijken net gepolijste boilies.

 

Image

Boilies????

 

We hebben natuurlijk ook wel slecht weer gehad, hoe kan het ook anders. Het weer is in heel Europa kut volgens mij. Wel geeft het soms mooie plaatjes van de regenboog.

Ik heb getracht een goeie foto te maken, maar dat kreng past er nooit helemaal in 1 keer op.

Image

Helaas, de pot goud stond er niet…

 

Op 1 van de wandelingen naar een burgruine zijn we nog wat vogeltjes tegengekomen. Ik zou niet weten wat het zijn, wellicht weet 1 van de heren in NoordHolland het, die zijn echt vogelspotters volgens mij

Image

Rare vogels!

Image

Mooi stekkie hebben ze

 

 

Hier volgen dan nog wat macro foto's van wat bloemen en insektjes

Image

Bloemetjes

Image

en…

Image

bijtjes!

Image

en torretjes?

 

En om natuurlijk Fishtown waardig af te sluiten nog een mooie waterpartij, wat uitkwam in een wat rustiger stuk waar ik nog een visje heb kunnen fotograferen !!

Image

visstek?
Image

Jawel!

 

Hopelijk wordt mijn volgende fishtown update een vis update, want het weer is afgelopen week ruk geweest. Ik ben een paar keer wezen pennen, wat gespint en getwisterd op vadertje glasoog, zelf een potje maden gehaald en getracht wat voorntjes te vangen. ( dit is dan ook de enige vangst die gelukt is, 4 rietvoorntjes….. )

 

Gegroet en tot de volgende update.

 

Cock-Roach

Geef een reactie